Index · · Forum (søg) · Blogs · Artikler · IRC · Billeder · Video · HWP · Spiki Thu, 6 Feb 2025 16:13 
 Seneste indlæg: [Andet] Ny StationĂŠr - [16c]UdgaardsLoke (d. 27 April 2023)
Reklamer
Spobryg V1.3
Forum: Andet
#1 - Jimmy(v2.5) - Tuesday 10-01-2006 kl. 19:55
Jimmy(v2.5)Ny trÄd. Den ganmle blev for rodet.
Hvad skal vi brygge nÊste gang? Og hvornÄr? husk vi ogsÄ skal bestille materiale, sÄ i god tid.
Lad os satse pÄ at brygge max kapacitet denne gang (60 L).
Forslag? Ideer?
(Den fĂžrste der bruger Ăžl smileyen, opsĂžger jeg og tĂŠver med gĂŠrresten fra sidste bryg!)
#2 - Carsten L - Wednesday 11-01-2006 kl. 09:52
Carsten LaltsÄ jeg vil forslÄ at det bliver noget i samme stil som sidst. tror ikke pilsner bliver godt, men det ved vi vel ikke for end det er prÞvet............mmmmmmgÊrrester
#3 - Jimmy(v2.5) - Wednesday 11-01-2006 kl. 19:57
Jimmy(v2.5)Hmmmm
Der er skrevet utroligt meget om Ăžl. Men syntes vi skal prĂžve at udvikle vores egen opskrift til forsĂžg 2.
2,5-3 kg korn ting pr 10 liter = og et par hÄndfulde malt.. og en masse gÊr.
Det kan umuligt gÄ galt!
#4 - nick - Thursday 12-01-2006 kl. 12:25
nickSÄ vidt jeg kan se sÄ er det 'svÊre' ved pilsnerbrygning at det skal gÊre ved lavere temperatur, og det kan mÄske vÊre svÊrt at styre?

Hvis vi skal brygge en ny Þl type sÄ synes jeg vi bÞr gÄ efter en opskrift, ellers kan vi bruge den vi har lavet som udgangspunkt og sÄ Êndre den som vi nu synes.

Derudover synes jeg at vi skal indkÞbe endnu en gÊrspand som vi kan bore huller i og bruge som filter/sig, den teknik der blev udviklet ved fÞrste brygning holder ikke i lÊngden (og gjorde ogsÄ Jimmys gulv ret klistret :o)).
#5 - Jimmy(v2.5) - Thursday 12-01-2006 kl. 16:18
Jimmy(v2.5)En 50'er pÄ en ekstra spand vÊlter nok ikke budgetet...
MEn hvilke datoer (med 10-14 dages mellemrum) kan folk?
#6 - Riley - Friday 13-01-2006 kl. 09:07
Rileywell efter den 20 er jeg vÊk til den 28, men sÄ er jeg ellers game!
#7 - Cagra - Friday 13-01-2006 kl. 14:33
CagraJeg kan alle weekender i den nĂŠrmeste fremtid udtagen lige i morgen.
Ser dog gerne det evt kunne blive en lÞrdag, sÄ jeg ikke skal pÄ arbejde dagen efter
#8 - Jimmy(v2.5) - Monday 16-01-2006 kl. 12:59
Jimmy(v2.5)Vi er blevet enige om at brygge d. 4. februar.
Der kunne flest. Nick foreslog en Grolsh, tÞnde fest ting, for at hve noget at legre i. At pÄfylde pÄ flasker var ikke den succes vi havde troet..
MEn da vi skal tappe aller aller senest 14 dage efter (helst 10) Betyder det at vi mÄ finde pÄ noget weekenden efter. Eller SENEST weekenden efter igen..
Er folk friske pÄ Nicks Grolsh plan?
#9 - Cagra - Monday 16-01-2006 kl. 15:26
CagraKan man forsegle en Grolsh igen ? Vi har jo set hvor meget tryk der kan komme i sÄdanne noget hjemmebryg.
#10 - Jimmy(v2.5) - Monday 16-01-2006 kl. 15:58
Jimmy(v2.5)Ja ja.. et teknisk problem. selvfÞlgelig kan man det, ellers finder vi pÄ noget..
Nok noget med gaffa-tape.
Som vi igen og igen har vist i spo, er der intet problem vi ikke kan gĂžre meget stĂžrre.
SĂ„ grolsh er vejen frem.. indtil vi finder et bedre alternativ...
#11 - nick - Monday 16-01-2006 kl. 16:19
nickJeg havde lidt svÊrt ved at huske hvad vi egenligt kom frem til med de Grolsh dÄser, sÄ jeg sÞgte min irc log igennem og den kom frem med fÞlgende:


Session Start: Tue Oct 11 16:18:27 2005
Session Ident: #stolpaaos.dk

[22:54:25] Jsick - kastanjer?
[22:54:30] Jsick - kasper gÄr amok.
[22:58:57] [16c]krimi - vi mÄ hellere undlade at lave sÄdan en bryg..
[22:59:53] UdgaardsLoke - I er gale i jeres hoveder!
[23:00:02] UdgaardsLoke - det mÄ I gerne citere mig for at have sagt!
[23:01:38] [16c]krimi - hvad snakker du om pose!?
[23:02:00] UdgaardsLoke - You are the mad!!
[23:02:20] [16c]krimi - :)
.
.
.
[23:16:49] [16c]krimi - http://beertools.dk/product_info.php?cPath=613&products_id=11078
[23:16:59] [16c]krimi - 5 liter Sikkerheds Fest Fad
[23:16:59] [16c]krimi - [034,002] DKK 56,00
[23:17:13] Jsick - sikkerheds?
[23:17:29] [16c]krimi - aner ikke hvad det betyder, men det lyder som en god ting i spo sammenhĂŠng..
[23:17:35] [16c]krimi - anyways, prisen er da okay?
[23:17:40] Jsick - .....medfĂžlgende hjelm?
[23:17:57] [16c]krimi - mÄske?
[23:18:08] [16c]krimi - jeg lÊser lige lidt vidre.. mÄske dukker der nogle hints op
[23:18:16] * [16c]krimi soNick radio spiller nu Humungus Fungus - da beer 03:50
[23:18:44] Jsick - do not trifle with the humungus fungus.
[23:19:04] [16c]krimi - "Forskellen er at der er en slags sikkkerhedsventil der lukker lidt af
[23:19:04] [16c]krimi - trykket ud hvis det bliver for hĂžjt, og det er jo ret smart...
[23:19:05] [16c]krimi - "
[23:19:48] Jsick - eksplosioner er bedre..
[23:21:02] [16c]krimi - det er dit kÊlderrum de skal sÄ i.... ikke? :)
[23:21:45] Jsick - sandt.. min onkel har engang brykket Þl.. propperne sprang af flaskerne... pÄ nÊr dem med patentprop.. de flÊkkede.
[23:21:55] Jsick - derfor er en beholder bedre..
[23:21:59] [16c]krimi - "fedt" :)
[23:22:28] Jsick - det eneste jeg opbevarer i mit kĂŠlderum er en dĂžr og et spisebord jeg ikke bruger.
[23:22:41] Jsick - ..eller har plads til.
[23:23:00] [16c]krimi - :)
[23:24:50] [16c]krimi - hmm, det ser ud til at der skal CO2 pÄ de der festfade..
[23:25:41] Jsick - det er jo ikke fedt.
[23:26:32] Jsick - SEINDFELD nu!
[23:27:28] [16c]krimi - well, der skal vidst CO2 pÄ alle "fade" for at presse Þllet ud.... det er kun pÄ flaske at der ikke skal
[23:27:41] [16c]krimi - men flaskerne er sÄ tilgengÊld svÊre at rengÞre
[23:28:05] [16c]krimi - og man skal nok vÊre pÄpasselig med hvor meget sukker man kommer i for at man ikke fÄr samme oplevelse som din onkel :)
[23:32:28] [16c]krimi - http://www.bild.t-online.de/BTO/gesundfit/ernaehrung/perfectdraft/tester__gesucht/aufruf.html
[23:39:21] Jsick - gruinden til at der skal kulsyre pÄ fad og ikke pÄ flasker, er at man kan hÊlde fra en flaske.
[23:41:06] [16c]krimi - jeps
[23:41:32] Jsick - tror du ikke man kunne hĂŠlde fra et fad?
[23:41:41] Jsick - ...som man gĂžr med en grolsh?
[23:42:11] [16c]krimi - hmm, pÄ grolsh dÄserne sidder der en tappehane i bunden og en ventil i toppen
[23:42:18] [16c]krimi - pÄ dem her er der kun et hul i toppen
[23:43:12] Jsick - men.... man MÅ da kunne hélde.
[23:43:56] Jsick - sejeste taxachauffĂžr EVER!
[23:53:23] Jsick - nÄ.. jimmy sove.
[23:53:27] Jsick - heppa!
[23:53:30] * Jsick has left #stolpaaos.dk
Session Time: Wed Oct 12 00:00:00 2005
[00:03:17] [16c]krimi - nicolai ogsÄ sove!
[00:03:20] * Disconnected
.
.
.
.
Session Start: Sat Nov 26 16:26:42 2005
Session Ident: #stolpaaos.dk

[16:26:42] * Now talking in #stolpaaos.dk
[17:12:44] jimV25 - hvad ved jeg? jeg gĂŠtter!
[17:12:46] krimi - eller vi kan bare prĂžve os frem ;)
[17:12:58] jimV25 - SPO metoden!
[17:13:32] jimV25 - hvad har vi sÄ lÊrt i dag?
[17:13:32] jimV25 - man kan ikke si sin urt med et kogt pudebetrĂŠk og en golfkĂžlle!
[17:13:55] krimi - :)
[17:13:56] jimV25 - noget af det mere vanvittige jeg har vĂŠret med til.
[17:14:16] krimi - det virkede da som en god idé da den blev udtÊnkt...
[17:14:20] * krimi sets mode: +o jimV25
[17:15:05] jimV25 - seemed like a good idea at the time..
[17:15:05] jimV25 - tidslĂžs klassiker.
[17:15:50] krimi - ligesom "bare rolig, jeg ved hvad jeg gĂžr!"
[17:16:00] jimV25 - http://haandbryg.dk/pipermail/brygforum/2005-November/011058.html
[17:17:27] krimi - Tappeudstyr med luft- eller CO2 tilslutning. Hvis der bruges luft, skal
[17:17:27] krimi - fadet tĂžmmes samme dag.
[17:17:29] krimi - smart
[17:17:36] krimi - det mÄ vi jo sÄ bare gÞre :)
[17:17:57] jimV25 - Jeg bruger i Þvrigt ikke selv den slag fade, men jeg genbruger ofte 5l-dÄser
[17:17:57] jimV25 - fra supermarkedet. De har taphane for neden, og jeg slipper for den
[17:17:57] jimV25 - topmonterede taphane med de smÄ og relativt dyre CO2-patroner. Til gengÊld
[17:17:57] jimV25 - skal Ăžllet drikkes i lĂžbet af et par timer.
[17:18:10] jimV25 - vi kan kĂžbe nogle grolsh istedet!
[17:18:50] jimV25 - og det der med at drikke det inden for et par timer, burde kunne lade sig gĂžre i spo regi!
[17:19:19] krimi - jaa :)
[17:19:40] jimV25 - hvad koster sÄdan en grolsh i supermarkedet?
[17:20:50] krimi - tjaa, det kan jeg faktisk ikke huske :)
[17:21:12] jimV25 - mere end 55 kr for 5 L?
[17:22:04] krimi - der er ogsÄ pant pÄ dÄserne
[17:22:38] jimV25 - sÄ panten er vel den rele pris.. resten mÄ vÊre for Þllen.
[17:22:41] jimV25 - eller..
[17:23:18] krimi - men ellers kan vi bare nÞjes med en eller to dÄser og sÄ fylde resten pÄ flasker? sÄ har vi f.eks. to 5l dÄser og en 30 stk. kasse.... sÄ er der lidt til enhver lejlighed
[17:23:40] jimV25 - sandt sandt.
[17:24:33] krimi - jeg prÞver at holde mig ude af hvem der betaler for indholdet ;) men evt. kunne vi vel bare holde en 'fest' en uge fÞr tapningen hvor folk opfordres til at tage 5l dÄser med som de sÄ efterlader efter de er blevet drukket...
[17:25:28] krimi - hehe, fantastisk kommentar
[17:25:33] krimi - ...Til gengĂŠld
[17:25:33] krimi - skal Ăžllet drikkes i lĂžbet af et par timer.
[17:25:33] krimi - -Åh nej, din stakkel! :)
[17:25:35] bristi - alt afhaengig af udfaldet af diskussion paa oeltraaden efterlader jeg intet til en saadan "fest"
[17:25:52] jimV25 - pfft! er du konfliktsky?
[17:25:52] jimV25 - men en grolsch fest lyder plausibelt.
[17:25:52] jimV25 - man kunne afholde sÄdan i det to ugers vindue der er i gÊringsperioden.

SĂ„ det burde vĂŠre muligt!
ĂŠndret: Monday, January 16, 2006 kl. 19:23
#12 - Cagra - Thursday 19-01-2006 kl. 05:36
CagraKL 10!!!! hva sker der for jer!!!
#13 - Riley - Thursday 19-01-2006 kl. 06:56
Rileyen dÄse grolsh stÄr vist stadig til 100 kr. + wn pant pÄ 4 kr. og sÄdan en kan man tÞmme pÄ ingen tid, kunne vÊre jeg skulle tage en med at tÞmme den 4. feb, bare for et vise min samarbejdsvillighed... og burde der ikke vÊre en reel mulighed for at kunne montere en sikkerhedsventil pÄ en grolsh tÞnde?
#14 - Carsten L - Saturday 28-01-2006 kl. 14:07
Carsten Ler det nemmeste ikke at fylde pĂ„ Âœ eller 1Âœ liters flasker...de har jo et skruelĂ„g.
#15 - Jimmy(v2.5) - Sunday 29-01-2006 kl. 15:35
Jimmy(v2.5)Vi snakker I AFTEN KL 21 PÅ SPO IRC KANALEN om hvad vi brygger, og af hvad :)
duk op og vÊr frisk. Ellers fastsÊtter vi endelige detaljer i morgen, hvis vi ikke nÄr til enighed i aften. MEn vi skal bestille i morgen, hvis vi vil brygge pÄ lÞrdag, sÄ der... KL 21, kom frisk! (og der er ingen undskyldning efter Nick har opsat den fine IRC klient. Bare klik irc pÄ forsiden!)
#16 - [16c]UdgaardsLoke - Sunday 29-01-2006 kl. 17:34
[16c]UdgaardsLokeJeg er ikke med i denne omgang brygning, men kan dog meddele at der pÄ kontoen til Þlbrygning, stÄr 114,71 kr til rÄdighed.

Dette belÞb er ikke lig med det faktiske kontobelÞb, som er 784,11 (i Þl penge.) Men dette skyldes at der ikke er blevet udbetalt penge til dem, der lagde ud for sidste omgang brygning. NÄr dette bliver gjort, hvis det sker(?) er der kun 114,71 til kr til den nye omgang, med mindre folk ikke vil have deres penge udbetalt nu, men fÞrst senere, for at der efterfÞlgende opstÄr endnu mere kaos? Kort og godt, jeg ville gerne udbetale de penge som folk skulle have for sidste omgang

jvf Jimmy @ Irc

[20:18:28] #42 carsten L 129,1 - 244,9 = 115,8 i rest
[20:18:28] #?? Jimmy 129,1 - 565 = 435,9 - 220 = 215,9 i rest,
[20:18:28] #31Brian 129,1 - 381 = 251,9 i rest
[20:18:28] #33 Nick 129,1 - 145 = 15 i rest (100 til jsc)
[20:18:28] #34 Cagra 129,1 - 200 = 70,9 i rest


Kontonumre, gogogogo :)



ĂŠndret: Sunday, January 29, 2006 kl. 20:48
#17 - brian - Sunday 29-01-2006 kl. 17:52
brian@16: Jimmy har stadig ikke flyttet billederne til en artikel og trÄden er megalang og trist. Lykkedes mig alligevel at finde min post vedrÞrende ovenstÄende. Et lille snip:
JÊvnfÞr #171 havde jeg 264,75 til gode i projektet (efter de 116,25 var fratrukket). De penge indgÄr nu i projektet (eller kaoskonto generelt) og jeg vil under ingen omstÊndigheder have dem tilbagebetalt.

Kan desvÊrre ikke vÊre aktiv i mÞdet nu her kl 21, men hvad end der besluttes er jeg da ogsÄ med pÄ en ny omgang (nu stÄr det jo i kalenderen, sÄÄÄ...)
#18 - nick - Sunday 29-01-2006 kl. 19:11
nickOkay, vi (Jimmy, Allan, Carsten, Troels, Brian og Nicolai) har holdt mÞde pÄ irc, Brian og troels droppede dog rimeligt tidligt ud, Carsten var stille efter at havde fÄet hvede igennem og Allan smuttede da vi var rimeligt sikkere pÄ at vi gik efter plan kaos.

Planen er derfor som fĂžlger:

1) Vi kĂžber nogle forskellige slags malt, humle og gĂŠr (til lager og hvede Ăžl). Nok til at vi kan lave to forskellige slags bryg hvis vi har tid/lyst, og nok til at vi kan blande tingene som vi har lyst til

2) PĂ„ lĂžrdag beslutter vi os for den endelige opskrift (evt. undervejs ved prĂžvesmagninger).

3) Vi indkĂžber en ekstra spand som kan laves om til en si.

FĂžlgende er hvad vi kom frem til der skal indkĂžbes (det skal bestilles imorgen!), kom med forslag/indvending indtil da.

Antal Beskrivelse Stk. pris Total pris

5 Weyermann Pale Ale (5,5 - 7,5 EBC) 8,15 40,75

2 Assorteret Humle 250 gr. 25,00 50,00

5 Weyermann Wheat Malt Pale (3 - 5 EBC) 10,30 51,50

1 Weyermann Premium Pilsner Malt 9,60 9,60

5 Weyermann Pilsner Malt (2,5 - 3,5 EBC) 8,15 40,75

1 GĂŠrings/opbevarinsspand 32 L 50,00 50,00

1 Brewferm Blanche (12 g) 20,00 20,00

1 Brewferm Lager (12 g) 20,00 20,00

1 Danstar Nottingham (11 g) 14,00 14,00


Total 296,60 DKK


ĂŠndret: Sunday, January 29, 2006 kl. 22:27
#19 - Jimmy(v2.5) - Sunday 29-01-2006 kl. 19:22
Jimmy(v2.5)Kaosplaner virker! SĂ„dan er det bare.
Mine penge indgÄr ogsÄ i projektet. istedet for at fÄ dem tilbage vil jeg hellere slippe for at betale. og vi har sÄledes en startkapital at nÄr vi bestiller, betaler vi fra kontoen med bankoverfÞrsel, sÄledes at ingen skal ligge ud.
#20 - Jimmy(v2.5) - Monday 30-01-2006 kl. 17:31
Jimmy(v2.5)Vi kunne sÄ ikke betale med bankoverfÞrsel alligevel, da Troels... et eller andet, det gik bare ikke, eller noget.
Nu skal der betales ved afhentningen. Da det igen drejer sig om en del, vil jeg gerne have hjĂŠlp med at hente det. Brian? Carsten? Den anden Carsten? KĂ„re? Ulrik? Anybody?
15 kilo korn, en spand og diverse smÄ pakker gÊr og humle pÄ cykel alene er ikke fedt!
#21 - nick - Monday 30-01-2006 kl. 17:33
nickFĂžlgende bestilling er afgivet:
Ordredato: 30-01-2006
--------------------------------------------------------------------------------

Antal Varenr. Vare Stk. pris Totalpris

--------------------------------------------------------------------------------

5 kg 100-510 Weyermann Pale Ale (5,5 - 7,5 EBC) 8,15 40,75
2 stk. 10000-1 Assorteret Humle 250 gr. 25,00 50,00
5 kg 101-500 Weyermann Wheat Malt Pale (3 - 5 EBC) 10,30 51,50
1 kg 100-550 Weyermann Premium Pilsner Malt 9,60 9,60
5 kg 100-500 Weyermann Pilsner Malt (2,5 - 3,5 EBC) 8,15 40,75
1 stk. 1020-1 GĂŠrings/opbevarinsspand 32 L 50,00 50,00
1 stk. 430-01 Brewferm Blanche (12 g) 20,00 20,00
1 stk. 430-02 Brewferm Lager (12 g) 20,00 20,00
1 stk. 420-01 Danstar Nottingham (11 g) 14,00 14,00
1 stk. 100-100 Valset malt/korn uanset mĂŠngde 30,00 30,00

Betalingsmetode: Betaling v. afhentning

--------------------------------------------------------------------------------

Total excl. moms
261,28 DKK Moms udgĂžr
65,32 DKK Total incl. moms
326,60 DKK

--------------------------------------------------------------------------------


Jimmy hiver nogle af jer andre med ud for at hjembringe byttet pÄ torsdag! :o)
#22 - Jimmy(v2.5) - Monday 30-01-2006 kl. 17:33
Jimmy(v2.5)Ah ja. Det er pÄ torsdag mellem 17 og 20 egilsgade 18 pÄ bryggen.
#23 - Carsten L - Monday 30-01-2006 kl. 20:31
Carsten Ljeg skal desvÊrre arbejde lÊnge pÄ torsdag...ellers havde jeg gerne stille mine smÄ muskler til rÄdighed
#24 - Jimmy(v2.5) - Wednesday 01-02-2006 kl. 20:15
Jimmy(v2.5)Brian og Carsten (den RIGTIGE Carsten) Har venligst indvilliget i at hjĂŠlpe med at hente ordren.
Og har sms'et formanden om et kontant forskud sÄ jeg kan BETALE for skidtet..
#25 - Carsten L - Wednesday 01-02-2006 kl. 21:33
Carsten L#24 hvis du kigger i #23 sÄ kan du se at jeg ikke kan i morgen, men prÞv af hÞre Cagra
#26 - nick - Thursday 02-02-2006 kl. 03:24
nick@25, er der nu tre Carstener? og hvem er sÄ denne "RIGTIGE Carsten" som Jimmy omtaler?
#27 - [16c]UdgaardsLoke - Thursday 02-02-2006 kl. 03:35
[16c]UdgaardsLokeEfter nogle problemer med netbank, sÄ skulle der vÊre penge pÄ vej til Carsten (da de ikke var gÄet igennem) samt 326,60 til jimmy. Pengene blev overfÞrt kl 0634 her til morgen, sÄ hÄber de nÄr hele vejen!
#28 - Jimmy(v2.5) - Thursday 02-02-2006 kl. 04:23
Jimmy(v2.5)Du er da godt nok tideligt oppe Hr. Formand!
Vi ved da alle at en Carstens rigtighed bliver mÄlt, enda afgjort, af dennes evne til at slÊbe malt. Ingen malt-slÊbning fÞrer til de-generation til et monster med strithÄr, der har hang til elendige jokes.. OgsÄ kaldet en KatSten (cattus calx iocus Monasteriense).
#29 - Jimmy(v2.5) - Thursday 02-02-2006 kl. 16:43
Jimmy(v2.5)De havde desvĂŠrre ikke vores ene kilo Weyermann Premium Pilsner Malt til 9,60..
SĂ„ den totale pris bliver jo blot: 317,00 kr...
Der var forslag pÄ Irc om at vi istedet for at betale 317/9 = 35,25 kr for brygpuljen, rundede det op til en flad 50'er for at skabe overskud pÄ SPO kontoen.. overskuddet kunne sÄ bruges pÄ julefrokoster og des lige..
Hvad siger folk til det?
NÄ ja, brian skulle spise caproiera eller noget i den stil, og carsten punterede, sÄ det var sjovt at hente ingridienser!
#30 - nick - Thursday 02-02-2006 kl. 17:23
nickDamn! jeg havde ellers glĂŠdet mig meget til det kilo Weyermann Premium Pilsner Malt....

... jeg skal prĂžve at huske spadeboret!
#31 - Carsten L - Friday 03-02-2006 kl. 09:40
Carsten Lhva tid blev vi enige om at vi skulle starte?

En 50'er lyder som en ok ide...sÄ ville der ogsÄ vÊre lidt penge til uforudsete udgifter.
#32 - Jimmy(v2.5) - Friday 03-02-2006 kl. 14:00
Jimmy(v2.5)vi blev ikke enige om en tid.. Men duk op!
Meh.. ved ikke lige hvad tid.
#33 - Jimmy(v2.5) - Saturday 04-02-2006 kl. 23:28
Jimmy(v2.5)12:15
5 kilo pilsner malt hĂŠldes i vandet ved temperatur 100 grader.
12:45
100 gram humle tilsĂŠttes af typen "spalt select 3,3%.
12:55
Der slukkes for varmen. Langsom nedkĂžling.
Dobbelt filtrering (grov si og kĂžkken si)
1930:
Densitet efter filtrering: 1065 Temperatur: 60 grader.
21:45
TilsĂŠtning af gĂŠr af typen Brewferm lager (12 gram)
Temperatur af urt: 42 grader.

Forventet gĂŠringstid fĂžr flasketapning: 14 dage
(altsÄ lÞrdag d.18 februar)
#34 - [16c]UdgaardsLoke - Saturday 04-02-2006 kl. 23:43
[16c]UdgaardsLokeHmm - hvor stive er I lige prĂŠcis nu?
#35 - nick - Sunday 05-02-2006 kl. 00:05
nickJeg tror ikke der er nogen af os der har vĂŠret til kode/bryg dag der er specielt stive... Den generelle tilstand er nok, enormt sĂžvnig..... Men hyggeligt, det var det! Og det kom kun til at koste to bor.....
#36 - Jimmy(v2.5) - Tuesday 07-02-2006 kl. 08:00
Jimmy(v2.5)Det gĂŠrer lystigt der ud af..
MEn for en overgÊret Þl, skulle der gÄ 10-12 dage med gÊring.
Vi ventede 14 sidst og fik et fint resultat.
Men ville have det skulle blive en pilsner? AltsÄ undergÊret? For sÄ mÄ der snart handles!
Ellers mÄ vi vente de traditionelle 14 dage og se hvad vi fÄr..
Og har lÊst lidt om mÊskningen af malten, og har fundet ud af at vi ikke brÊndte malten pÄ, men derimod "Bundristede" en minimal del af malten, for at give det den lÊkre ristede smag :).
#37 - nick - Tuesday 07-02-2006 kl. 14:56
nickHvad? Den gÊrtype vi har brugt er da en undergÊr? og den skal vel ogsÄ omstikkes en gang fÞr den bliver flasket?
#38 - Jimmy(v2.5) - Thursday 09-02-2006 kl. 06:33
Jimmy(v2.5)TJA.. nu var det jo dm multigÊr til bÄde pilsner og lager.
#39 - nick - Thursday 09-02-2006 kl. 08:20
nickLager er en fÊllesbetegnelse for undergÊret Þl, herunder pilsner, sÄ det er ikke sÄ sÊrt at vores gÊr virker til begge ;o)

Generelt tror jeg ikke vi ved mere om vores Þl end at den er undergÊret... Det er vel bare en SPO-Lager :o) Det bliver spÊndende at se hvad der kommer ud af det, men det bliver forhÄbenligt Þl under alle omstendigheder :)


oversigt over Ăžl-typer: "Lager: FĂŠllesbetegnelse: Hentyder generelttil undergĂŠret Ăžl, i Danmark ofte et bryggeri's oprindelige undergĂŠrede Ăžl. I England betyder Lager en Pilsner. Eksempler:"A pint of lager"
Pilsner: Stamtype: Lys, gylden type med middelurtvĂŠgt, fint humlet smag ca. 5 % vol. 12 grader Balling. Eksempler: Warsteiner Pils, Krombacher Pils, Pilsner Urquell, GrĂžn Tuborg, Carlsberg Ice, Budweiser
"
#40 - [16c]UdgaardsLoke - Thursday 09-02-2006 kl. 08:59
[16c]UdgaardsLokeHehe, kunne nu alligevel vĂŠre spĂŠndende, hvis I i stedet for Ăžl, havde skabt en helt ny livsform :) ?
Men, hvis nu SPO-Þllen ikke kan sÊttes i nogen bestemt bÄs, sÄ har I vel skabt et "nyt" produkt, sÄ kan vi pÄstÄ, at Þllet er brygget efter "den hemmelige opskrift" (pÄ linie med Coca Cola), og sÄ sÊlger vi den til et bryggeri for 200.000.000.000 kr.?
SĂ„ er vi og SPO sikret for altid! :)



ĂŠndret: Thursday, February 09, 2006 kl. 14:13
#41 - Jimmy(v2.5) - Thursday 09-02-2006 kl. 09:26
Jimmy(v2.5)Lidt som det simpsons afsnit med drinken "Flaming Homer"...
Skal der lidt hostesaft i under tapningen?
#42 - nick - Thursday 09-02-2006 kl. 10:41
nickProblemet er bare at opskriften er sÄ hemmelig, at vi selv kun kender den i store trÊk. Men hvis vi kan sÊlge de skriblerier der kom ned pÄ Jimmys blok for 200.000.000.000 kr, sÄ er det helt fint med mig! :o) Det ville ogsÄ gavne gevaldigt pÄ kaoskontoen!

Har vi egenligt fundet ud af hvor mange der er med til at betale for dette bryg? Passer det stadig med en 50'er pr. mand sÄ vi har lidt overskud i kassen? Er der overhovedt nogen der har betalt denne gang? for jeg har ikke :o)
#43 - Riley - Thursday 09-02-2006 kl. 12:01
Rileyjeg har heller ikke betalt, men vi ved jo alle jeg skal vĂŠre den sidste der betaler!
#44 - Jimmy(v2.5) - Monday 13-02-2006 kl. 13:16
Jimmy(v2.5)Jimmy v2.5: kan du ej heller komme pÄ SPO?
Jimmy v2.5: eller er det kun jeg der er udelukket?
Jimmy v2.5: dude?
Langvad: nej jeg kan heller ikke....sÄ helt alene er du ikke
Jimmy v2.5: dammit! og jeg har vigtig information der mÄ ud til folket!
Langvad: sÄ fortÊl det til mig...sÄ er der da en mindre
Jimmy v2.5: vi skal omstikke lĂžrdag!
Jimmy v2.5: tilsÊtte 110 g sukker og fylde pÄ flasker.
Langvad: omstikke
Jimmy v2.5: ville bare hĂžre hvem der var friske og hvorledes.
Langvad: ahhh
Langvad: jeg er da frisk
Jimmy v2.5: men! SPO er blevet saboteret af DET og vindmĂžlleligaen.
Langvad: men vi skal i dgi-byen fĂžrst
Jimmy v2.5: hvad sker der der?
Langvad: 2 sek
Langvad: hmmmm....p3's hjemmeside er fucked...nÄ men der er mad messe...en hel masse gratis mad
Langvad: fra 10-16
Langvad: pÄ lÞrdag
Jimmy v2.5: ĂŠh... og det er godt?
Langvad: det ved jeg ikke, men det er gratis
Jimmy v2.5: sheeesh..
Jimmy v2.5: tÊnkte ellers at nÄr vi havde frigjort en spand, kunne vi samtidigt brygge nÊste batch.
Langvad: ja, men der er jo heller ikke nogen der siger at vi skal vĂŠre der fra 10-16. men jo en bryg mere lyder som en god plan.
Jimmy v2.5: nÄr vi sÄ skal omstikke den nÊste, er vores pilsner sÄ fÊrdiglagret.. og vi kunne sÄ brygge pÄ de sidste 5 kilo malt.. du ved, fÄ et 2 ugers system igang.
Langvad: hmmmm ikke dÄrlig idé...frisk Þl
Jimmy v2.5: frisk og frisk.. 2 uger gammelt Ăžlm :)
Jimmy v2.5: Ăžl.
Langvad: det er da ogsÄ friskt
Jimmy v2.5: jaeh..

SĂ„ hvad siger folk? Er i superfriske?
Og hvad med indbetaling? hvor mange er med pÄ denne brygning? er 50 kroner godtaget?
#45 - Carsten L - Monday 13-02-2006 kl. 13:21
Carsten LYes 50 kr er fint IMO. som jeg jo er citeret for sÄ er jeg frisk pÄ lÞrdag.
#46 - Qumle - Sunday 19-02-2006 kl. 11:57
Qumleskal de 50 kr indbetales pÄ spo kontoen eller er der nogen der har lagt ud?
#47 - Jimmy(v2.5) - Sunday 19-02-2006 kl. 12:41
Jimmy(v2.5)Spo kontoen lagde ud denne gang..
#48 - nick - Wednesday 22-02-2006 kl. 16:30
nickDer mÄ da snart vÊre underskud pÄ kaos kontoen? hvad siger formanden? bÞr vi ikke indbetale en 50'er? for det har jeg ikke gjort...

Hvordan gik det med Þllet i lÞrdags? kom det pÄ flasket? eller blev det stukket om sÄ det skal pÄ flasker nu pÄ lÞrdag? hvordan smager det? :o)
#49 - Jimmy(v2.5) - Wednesday 22-02-2006 kl. 17:53
Jimmy(v2.5)1) Det gik...langsomt
2) nej... :).. kan prÞve at hÊlde det pÄ flaske, men det er lidt svÊrt med kun to hÊnder og en brugbar fod :)
Det lugter stÊrkt og surt. tror det har gÊret for lÊnge. det var MEGET tykt. mest bundfald. Efter at have sorteret i det er der ikke meget tilbage... Vi var tÊt pÄ at erklÊre det en fiasko flere gange i lÞrdags.
Tror det var ideen med "at koge det op igen" der gjorde udslaget. Det er ikke sÄ meget en Þl, som en gele vi nu har med at gÞre :)
#50 - nick - Wednesday 22-02-2006 kl. 18:08
nickhmm, "lugter surt", det lyder ikke godt..... hvis det sÄ bare var gele-Þl vi havde fÄet lavet, sÄ kunne vi bruge det som marmelade :o) Hvis vi havde toldmodighed til det kunne vi prÞve at kÞre det gennem et kaffefilter, og sÄ hÄbe pÄ det bedste nÄr det er blevet laget pÄ flaske... men med den konsistens kommer det nok til at tage flere dage :)

Men der er vel ikke andet for end at prĂžve igen! :)
#51 - nick - Tuesday 11-04-2006 kl. 11:11
nickNu kommer der jo snart et par fridage, sÄÄÄÄÄ..... skal vi snart prÞve igen? :)
#52 - [16c]UdgaardsLoke - Tuesday 11-04-2006 kl. 13:43
[16c]UdgaardsLokeHvis I kan lave noget der smager som fÞrste gang bryg, sÄ er jeg klar!
#53 - Carsten L - Tuesday 11-04-2006 kl. 13:44
Carsten Ljeg er frisk pÄ en gang ÞllebrÞd
Du skal vaere logget ind og godkendt for at kunne skrive en kommentar
Reklamer
   Time: 0.11045002937317 seconds Brugere - Ny blog - Ny artikel - changelog